fredag 22. november 2013

Basar

 
Basar er viktig for mange av kirkene i Japan. Når man tenker på det, er det egentlig utrolig at Kinki-kirken (samarbeidskirken til NMS), med sine 29 kirker, hvorav flere kirker ikke har stort mer enn en 15-20 deltakere på gudstjenestene, får ”hjulene til å svive”! Selv om de aller fleste kirkemedlemmene hos oss i Nishi-Nara gir et fast månedlig beløp, i tillegg til søndagskollekten, trengs likevel alle de midler som vi kan få inn, og da er pengene fra kakebasaren en kjærkommen ekstrainntekt.

Men en basar gjør seg ikke selv. Etter å ha stått på hodet i eggedosis, mel og smør har tankene mine flere ganger gått til min egen oldemor som så sårt trengte en ny kasserolle, men som tenkte at misjonen trengte pengene mer. Mange tok lodd og håpet på å vinne, men den som tilslutt ble den heldige vinneren var selveste oldemor. For en tro og for et engasjement!
 

Når hele menigheten bidrar går det unna. Kirkevinduene har blitt vasket, gulvene støvsugd, border og stoler båret på plass, og alt gjort i stand for at kirken skal ta seg best mulig ut. Og i morgen, på basardagen, vil folk komme bærende inn med alle salgs godsaker. Arbeidsoppgavene vil bli fordelt, og når dørene åpner kan folk nyte nytrukket kaffe og deilige kaker, mens julemusikk vil tone stemningsfullt i bakgrunnen. Det vil også bli solgt kaker og kjeks som folk kan ta med seg hjem.
Så da er det bare å håpe og be om at basaren vil bli vellykket.  

(Bildene er hentet fra basaren i fjor da vi fikk god hjelp av Eli, Hanna og Synnøve)

 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar