onsdag 8. januar 2014

Julespill i barnehagen

Det er vanskelig å si helt sikkert, men i menighetsbarnehagen vår med 141 barn, er Kristine mest sannsynlig den eneste som kommer fra en kristen familie. Lederen for barnehagen er prest, men foruten ham er det kun et par av tantene som er uttalt kristne. Likevel legger ikke denne barnehagen noe dekke over det kristne budskapet. Og til forskjell fra Norge virker det ikke som om foreldre eller noen andre har noe i mot at de kjører en så sterk kristen profil. Ja, for hvor mange barnehager i Norge kan ha et stort kors stående på taket uten at det blir bråk?!
 
 
Hver jul inviteres foreldrene til å komme i barnehagen på julegudstjeneste og julespill. Første del består alltid av lysprosesjon, bibellesning (Johannesprologen - Joh 1:1-14), hilsen ved lederen/presten i barnehagen, bønn for dagen og julesangen; ”En krybbe var vuggen”.
 
 
Etter dette er det duket for julespill fra de ulike klassene. Barna bruker å bli spurt om hvorfor de feirer jul, og da svarer de alltid høyt og tydelig; ”Det er fordi det er Jesus sin fødselsdag”! Spillene inneholder blant annet dans og sang, og alle munner de ut i at de skal feire Jesus. De to eldste klassene framfører hvert år ”Noas ark” og ”Juleevangeliet”, og de mest ivrige foreldrene står i over to timer i kø for å sikre seg de beste plassene. Etterpå får barna julegaver som alltid inneholder kristne barnebøker.
 
 

 
På juleprogrammet, som alle fikk utdelt, var det bilde av Maria og Josef dansene sammen med gjeterne, englene og de vise menn rundt Jesusbarnet. Og de avslutter det hele med å skrive; ”For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv” (Johannes 3.16).   

Om ikke alle kjenner til kirken vår på Tomio, har de aller fleste hørt om ”Nishi-Nara Lutherske barnehage”. Den har et godt rykte på seg, og den mest kjente barnelegen i området kan stolt fortelle at han gikk i denne barnehagen da han var guttunge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar