onsdag 7. mai 2014

Påskegudstjeneste med dåp

1.påskedag ble en stor festdag her i Nishi-Nara kirke! Ikke bare kom det mange på søndagsskolen, inkludert noen nye, men ei av mødrene ble også døpt denne dagen!


Det å få oppleve dåp er på ingen måte noen hverdagsopplevelse i japanske kirker. Før vi kom hit hadde vi hørt at Japan var et av de vanskeligste land å drive misjon i. Med kun 0,7% kristne kommer Japan nesten nederst på lista over land målt etter antall kristne.
Da vi hadde bodd her ca. et år, og fortsatt gikk på språkstudiet, snakket vi med en tidligere japan-misjonær. Han fortalte at han dessverre ikke hadde fått gleden av å døpe noen japanere den tid han hadde vært her. Det var nok da vi kanskje skjønte for alvor hvor vanskelig det kan være å drive misjon i dette landet. Derfor opplevdes det ekstra stort da vi spurte ei mor som trofast har kommet med sine barn på søndagsskolen i mange år, om hun kunne tenke seg å bli døpt, og fikk positivt svar!


Påskedag begynte med søndagsskolen kl. 09.00. Her var det bl.a. påskesanger og påskefortellingen i lysbilder, med tilhørende lydspor, som stod på programmet. Etter dette var det tid for påskeaktiviteter. Først fikk barna utdelt dekorerte plasthylstre som de tredde på egg, for så å dyppe dem i kokende vann. Slik fikk barna vakre og fargerike påskeegg. Etterpå bar det ut i parken, hvor eggene ble gjemt rundt omkring av de voksne og barna skulle finne dem. Dette er en skikk som er vanlig i Tyskland, Storbritannia og USA, og som mange kirker også her har tatt over.    






På selve gudstjenesten var det godt oppmøte, og ekstra stas var det med besøk fra menigheten til Rut Terese i Brattvåg. Dette var et ektepar som var på påskeferie hos ei søster som er misjonær for NLM i Kobe. De hadde med en hilsen fra menigheten og norsk sjokolade til kaffen.  Dagens høydepunkt var selvsagt dåpen! At mennesker kommer til tro i dette landet er virkelig et under, og derfor blir hver dåp noe helt spesielt.




Etter dette var det duket til flott kirkekaffe, der menigheten spanderte sushi på alle sammen, og hvor alle i tillegg hadde tatt med seg litt mat hver som ble satt fram. Til dåpsfest hører selvfølgelig også bløtkake og kransekake (etter norsk tradisjon…), og etter dåpen til Cecilie i fjor da de også fikk det samme, har menigheten virkelig fått smaken for norsk kransekake.


1 kommentar:

  1. Flott å lese - legger dette på nms.no en av dagene :) Lykke til i viktige oppgaver! Mvh Liv Olaug

    SvarSlett