fredag 5. februar 2010

Okonomiyaki-party

En lørdag innimellom arrangeres det matlagingskurs her i kirken. Stort sett har det vært folk fra menigheten som har kommet, og det virker som om de har syntes det har vært kjekt å komme sammen også utenom gudstjenesten.

Det å arrangere Okonomiyaki-party kom etter at Ivan en gang sa at han likte denne litt festlige matretten, også på underlig vis oversatt til ”As-you-like-it”-Pancake på engelsk. Hoved-ingrediensene består av Okonomiyaki-mel (kan oså bruke vanlig mel), egg og kinakål. På toppen smører en på et lag med tykk Japansk spesial saus, majones, og til slutt drysses et fint lag med syltynne fiskeflak. Som det engelske navnet også tilsier, kan du putte oppi det du ellers finner for godt. Retten har også sine lokale varianter. For å gjøre det hele ekstra spennende ble alle bedt om å ta med seg de ingrediensene de selv brukte når de laget denne retten hjemme. Maten ble stekt på en stor elektrisk plate midt på bordet, og etterpå gjaldt det å smake på de ulike variantene. Med bl.a. ingredienser som soba-nudler, sennep, mochi (risboller), fiskekake og ost smakte de ganske så ulikt.

Kanskje ikke så rart at dette er favorittretten vår for tiden

Som ellers i det Japanske samfunnet ble den eldste selvutnevnt sjefskokk

Når det er snakk om noe godt kan japanere virkelig ta for seg

Felles for damene var at de brukte strimler av svinekjøtt. Ivan derimot imponerte de fleste med å stille med østers og blekksprut, noe han en gang hadde fått servert på en restaurant. Nå skal det her legges til at Ivan elsker å prøve ut nye retter, og bruker å bestille de særeste ting han kommer over når vi er ute å spiser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar