tirsdag 2. februar 2010

Besøk fra Tezukayama

Er det noe vi virkelig savner etter at vi flyttet til Nara må det være alle vennene våre på Tezukayama. Mange av dem ble vi kjent med gjennom gospelkoret i menigheten. Siden vi ikke hadde sett de fleste av dem på lenge, og siden de hadde lyst til å møte Kristine, bestemte vi oss for like så godt å invitere alle hjem til oss! De som hadde mulighet ble med på gudstjenesten om morgenen, ellers kom de fleste til lunsj kl. 13. Japan er et fantastisk land når det gjelder matkultur. En finner en liten sjappe eller restaurant på hvert et gatehjørne, og det å spise ute i Japan er også forholdsvis rimelig (en stor fordel er selvsagt at du har lært deg å like japansk mat). Med vår syvseters stasjonsvogn fikk vi fraktet dem til en restaurant ikke så langt fra der vi bor, og vi inntok et godt måltid tradisjonell japansk mat. Etterpå bar det hjem på kaffe og kaker hos oss. Leiligheten vår er heldigvis forholdsvis romslig, så det var ikke noe problem å få plass til alle gjestene våre både i den vestlige stua (mest populær blant japanerne) og vår japanske stue, hvor en sitter på gulvet på tatamimatter (mest populær blant nordmenn).

Jo da, vi har stoler også. Hele ti stykker


I Japan skrelles all frukt, og til det arbeidet bruker man en kniv, tidvis stor en som sådan

Ca. halvparten av dem som kom er verken døpt eller går regelmessig i kirken. De har imidlertid oppsøkt kirken enten fordi de liker å synge eller fordi de vil lære engelsk. Samtidig er de positive til kristendommen, og vi kommer ofte inn på samtaler om tro.

Black and White. Kristine på fanget til prestestudenten Tabata

Kristine begynner å bli vant med å sendes fra fang til fang

Japanere er noen ”flokkdyr” og liker seg best der hvor det er mye folk og hvor ting skjer. Det er f.eks. ikke uvanlig å se japanere stående i lange køer uten for spesielt populære restauranter, butikker og banker. Det mest ekstreme tilfellet vi har vært borti var da folk stod over to timer i kø for å komme inn på en kunstutstilling i Kyoto.
Vi kommer derfor til å arrangere flere slike tilstelninger utover våren. Tidligere har vi bl.a. hatt jentekveld med pizza, kino og kafébesøk, hageselskap under kirsebærblomstringen, karaoke og filmkveld. For å gi videre det beste vi har, har vi planlagt å ha en andakt på hver av disse samlingene.

Sakkuraparty i hagen (våren 08)

2 kommentarer:

  1. Kristina er så søøøt!!! Glede meg til å få sjå henne på skikkeleg, og å treffe dokke igjen. Kor lenge blir dokke i norge? Eg he planlagt besøk til japan dei to siste vekene i mars. Æ dokke tilbake til då?

    Kjekt å få tezukayama-folka på bilde, å eg har forståelse for fasinasjonen av japanske tatamirom... Litt vanskelig å få tak i her i norge...

    SvarSlett
  2. Kjeeempe koselig innlegg!! Dere er så gode!
    Ha et godt opphold i Norge! Så gleder jeg meg til å få dere tilbake igjen her!! Da vil jeg komme på besøk igjen:)

    SvarSlett