tirsdag 1. november 2011

Tur til Nord-Øst Japan

I begynnelsen av september drog Ivan, sammen med bl.a. styret i Kinki-kirken, generalsekretæren i NMS, Jeffrey Huseby, og representanter fra Frikirken, og besøkte noen av områdene som ble hardt rammet av tsunamien 11. mars. Det gjorde sterkt inntrykk å gå rundt og se på de ufattelige ødeleggelsene, og innimellom vrakgodset finne slik ting som sko og leker. Selv om det er gjort en god del, er det fortsatt svært mye opprydningsarbeid som gjenstår.


I en av byene ble de gjort oppmerksom på oppmerkinger for ”rømningsveier” dersom en tsunami skulle inntreffe. Fra jordskjelvet inntraff og til tsunamien slo inn mot land, gikk det flere steder opp mot 45 minutter. De som fulgte oppmerkingen til fots klarte stort sett å komme seg i sikkerhet oppe på en fjelltopp, men altfor mange satte seg i bilene sine for å komme seg unna. Da strømmen gikk, og trafikklysene ble mørklagt, ble det fullstendig kaos, og mange mennesker mistet livet mens de satt i trafikkø.


Mange har fått problemer, både fysisk og psykisk, men med innsamlede midler bl.a. fra misjonsvenner i Norge, har flere blitt hjulpet til å få en meningsfull hverdag etter å ha mistet bokstavelig talt alt de eide.

Mens jeg sitter og skriver dette går det ut beskjed over høytaleren i menighetsbarnehagen at det er jordskjelvøvelse. På under ett minutt har de ansatte greid å få ut alle de 140 barna og samlet dem på plassen utenfor. Dette trener de på jevnlig, og det sies at mye takket være slike øvelser, omkom langt færre enn fryktet av selve jordskjelvet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar